top of page

Kuppaus

cupping-glasses-1586427.jpg

Kuppauksen tiedetään olleen käytössä jo jopa yli 3000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Kuppausta harjoitettiin mm Kreikasssa, Intiassa, Roomassa, ja Kiinassa. Kuppaussarvia pidetäänkin vanhimpina hoitovälineinä. Kuppaus perustui oppiin neljästä perusnesteestä: veri, lima, musta ja keltainen sappi. Sairauksien miellettiin johtuvan näiden neljän aineen epätasapainosta. Kun puhutaan kuppauksen yhteydessä sanonnasta: päästetään pahat veret pois !  tunsi jo entisajan kansatkin, että tällä hoitomuodolla  oli vaikutuksia elimistömme nestetasapainoon.

Kuppaus kuuluu nk. ärsytyshoitoihin, jossa kuppaus-sarvien kehittämä alipaine sekä poistuva veri saa aikaan stimulaatiota ihan kehon syvemmissäkin osissa. 

Entisaikaan joka kylässä kiersi kiertäviä kuppareita, jotka kutsuttiin paikalle jonkin vaivan ilmaantuessa. Myös isoäitini oli tällainen kiertävä kuppari/ itkijänainen Keskipohjanmaalla. Silloisilla kansanparantajilla oli suuri merkitys kylien hyvinvoinnin ylläpitämisessä, sillä lääkäreitä oli harvakseltaan isoimmissa kaupungeissa. Kuppaus suoritetaan täysin steriileillä instrumenteillä, kumipäiset imukupit ja reikienteko kone. Kuppaukseen kannattaa varata aikaa n. 1,5 tuntia.

Kuppauksen on todettu auttavan, lihasjännityksiin, päänsärkyyn, korkeaan verenpaineeseen, ihottumiin, väsyneisiin ja kipeisiin jalkoihin, aineenvaihdunnan vilkas-tuttamiseen.

Esteenä kuppaukseen on liian matala hemoglobia, verenvuotosairaus, sydäntaudit, kuume, kasvaimet tai muutoin heikko kunto.

Tilattaessa aikaa kuppaukseen kannattaa aina rehellisesti kertoa, mahdolliset sairaudet ja lääkitykset.

 

VARAA AIKASI  JA TULE KOKEMAAN KUPPAUKSEN IHANAT VAIKUTUKSET.

bottom of page