top of page
Etsi
  • solros

Mesiangervo- Luonnon Ihme Hellii Hoitaen Ihoasi

Mesiangervo (Filipendula ulmaria) on luonnonvarainen kasvi, joka on viime aikoina noussut esiin tehokkaana ainesosana ihonhoidossa. Tämä kaunis kukka, tunnettu myös nimellä Niityn kungatar, ei ainoastaan koristele niittyjä vaan tarjoaa myös lukuisia ihoa hoitavia etuja.


Ihonhoidolliset Edut:

  1. Tulehduksia Lievittävä Voima: Mesiangervossa on salisyylihappoa, joka on tunnettu tulehduksia lievittävästä vaikutuksestaan. Se voi auttaa rauhoittamaan ärtyneitä ihoalueita ja sopii erityisen hyvin aknen taisteluun.

  2. Luonnollinen Kosteuttaja: Mesiangervossa on runsaasti polyfenoleja ja flavonoideja, jotka tekevät siitä erinomaisen kosteuttavan ainesosan. Se auttaa ylläpitämään ihon optimaalista kosteustasapainoa.

  3. Ihoa Uudistava Vaikutus: Kasvissa olevat tanniinit ja antioksidantit tukevat ihon uudistumista. Tämä voi auttaa vähentämään ikääntymisen merkkejä ja säilyttämään ihon kimmoisuuden.

Perinnekäyttö:

Mesiangervolla on pitkä historia perinteisessä lääketieteessä ja kansanparannuksessa. Se tunnetaan erityisesti seuraavista perinnekäyttötavoista:

  1. Reumakivut: Mesiangervoa on perinteisesti käytetty reumakipujen lievittämiseen sen anti-inflammatoristen ominaisuuksien vuoksi.

  2. Kuumeen Alentaminen: Kasvia on käytetty kuumeen alentamiseen ja vilustumisoireiden lievittämiseen.

  3. Rauhoittava Tee: Mesiangervosta valmistettua teetä on käytetty rauhoittavana juomana, joka auttaa rentoutumaan ja lievittämään stressiä.Mesiangervo on todellinen monipuolinen kasvi, joka tarjoaa paitsi ihoa hoitavia etuja myös kiehtovan kulttuurillisen perinnön. Sen käyttö ihonhoidossa voi olla täydellinen tapa yhdistää perinteistä viisautta ja nykyaikaista kauneudenhoidon tietämystä.Tietolähteet:

  1. Grieve, M. (1971). A Modern Herbal: The Medicinal, Culinary, Cosmetic and Economic Properties, Cultivation and Folk-Lore of Herbs, Grasses, Fungi, Shrubs, & Trees with All Their Modern Scientific Uses. Dover Publications.

  2. National Center for Biotechnology Information (NCBI). (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/)

  3. Plants For A Future. (https://pfaf.org/)

13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Villiyrtit

コメント


bottom of page